Persberichten

Voor vragen kun je ons bellen op 030-635 63 00.
CoolCat is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.
Stuur je ons liever een mail? Mail dan naar marketingandpress@coolcat.nl

2016-10-25

Reactie op besluit ACM m.b.t. beboeten van vijf webwinkels voor overtreden regels bij annulering aankoop
Rond 25 oktober publiceert ACM (Autoriteit Consument & Markt) een persbericht over beboeten van vijf webwinkels voor overtreden regels bij annulering aankoop. ACM spreekt hierin meerdere bedrijven aan, waaronder CoolCat. Het besluit van ACM over CoolCat heeft betrekking op terugbetalen van verzendkosten en informatieverstrekking op www.coolcat.nl over ruilen en retourneren.

2016-09-26

Reactie op rapport “Uitgekleed – Aangekleed” van Schone Kleren Campagne en Landelijke India Werkgroep
Er werd in de afgelopen jaren minder dan 0,1% van de collectie van CoolCat in India geproduceerd. De fabrieken van onze leveranciers komen qua werknemers aantallen, regio in India en omschrijving niet overeen met ‘fabriek 4’ uit het onderzoek, waarvan wij de naam niet hebben ontvangen. Wij kunnen de fabriek uit dit onderzoek daardoor niet identificeren. Daarom is het moeilijk om de benoemde problemen te verifiëren en aan te pakken.

2015-01-26

CoolCat Code of Conduct gepubliceerd
CoolCat heeft in 2013 de Code of Conduct vernieuwd. Deze is in lijn met de Code of Conduct van het Business Social Compliance Initiative. Alle leveranciers houden zich aan deze Code of Conduct en hebben hem ondertekend in een Framework Agreement. Met de update van onze website tekst over Verantwoord Ondernemen publiceren wij nu de CoolCat Code of Conduct.

2014-12-02

CoolCat zet zich in voor Dance4life en doneert EUR 15.000,-
CoolCat heeft een samenwerking opgezet met Dance4life en de jongerenzender Xite. Op het Dance4life feest gisterenavond heeft CoolCat een cheque van EUR 15.000,- overhandigd. Het bedrag komt volledig ten goede aan onderzoek en preventie van Aids in diverse werelddelen. Het Nederlandse jongerenmerk is trots op de inzet van de scholieren die deelnamen aan het scholenprogramma van Dance4life en beloond de school die het meeste geld heeft opgehaald met een schoolfeest.

2014-12-02

Roland Kahn neemt uit handen van de Adviesgroep VMBO de ‘Johan van der Sanden’ erepenning 2014 in ontvangst
Op 27 november jl. heeft Roland Kahn, oprichter/eigenaar van CoolCat, uit handen van de jury van de Adviesgroep VMBO en het grijze handen genootschap de ‘Johan van der Sanden erepenning 2014’ in ontvangst mogen nemen.

2014-07-03

Coolcat-eigenaar: de winkelstraat zal echt niet uitsterven.
Amsterdam | Het einde van de winkelstraat? alleen nog shoppen door te surfen? Wel nee, zegt retailer Roland Kahn, eigenaar van kledingconcern Coolcat. Het blijft om beleving van het winkelen gaan. Maar dat gaat niet vanzelf.

2014-07-02

Nederlandse fashion bloggers ontwerpen limited edition collectie voor CoolCat
CoolCat is een unieke samenwerking aangegaan met Nederlandse fashion bloggers. Het modemerk heeft zes bloggers gevraagd om een limited edition t-shirt voor hen te ontwerpen. CoolCat staat voor het motto ‘show yourself’ en wil daarom de fashion bloggers een platform bieden waar hun ideeën en stijl voorop staan. De collectie van de zes bloggers wordt op 17 juli gelanceerd in de winkels en is tevens online verkrijgbaar. “Het was een droom die uitkwam. Ik vind het geweldig om mijn versie van mode te kunnen laten zien”, vertelt één van de bloggers Lara Rose.

2014-06-24

Minister Ploumen in gesprek met Roland Kahn op hoofdkantoor van CoolCat
Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, heeft een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van modeketen CoolCat. Ze sprak daar met eigenaar Roland Kahn en zijn team. Beiden kijken terug op een 'constructief gesprek'. Er was een open dialoog, waarbij de minister haar waardering uitsprak voor de inspanningen van CoolCat voor verbeteringen in de textielindustrie in Bangladesh. De ontmoeting begon met een rondleiding en een informele presentatie over het MVO beleid van CoolCat.

2014-05-20

Modemerk CoolCat gaat een samenwerking aan met Nederlandse mode bloggers
Zes bloggers ontwerpen een limited t-shirt voor CoolCat. Deze unieke collectie wordt in de zomer gelanceerd in de winkels van CoolCat. De collectie zal ook online verkrijgbaar zijn. ‘There’s no style like my style.’ De zes bloggers Kittehscupcakes, Lararosestyle, Redreidinghood, Diva-Iraida, Style-chameleon en Fromhatstoheels zijn op de CoolCat design-stoel gaan zitten. Ze kregen de opdracht om volledig hun eigen stijl te laten zien in een zomerse must-have.

2014-02-11

AD moet rectificeren: geen kinderarbeid en uitbuiting door CoolCat
Het artikel “Modewinkels op zwarte lijst” van 25 november 2013 in het AD moet worden gerectificeerd. Dit is het oordeel van de rechter vandaag. In de rectificatie moet het AD afstand nemen van de suggesties dat CoolCat haar kleding laat produceren door bedrijven waar sprake is van kinderarbeid, het personeel wordt uitgebuit en de arbeidsomstandigheden verre van veilig zijn. Minister Ploumen had in januari al aangegeven de verkeerde suggesties die zijn gewekt te betreuren. Na deze uitspraak van de rechter moet het AD de foutieve berichtgeving rechtzetten.

2014-02-05

Modemerken CoolCat en America Today gaan online met wehkamp.nl
Strategische samenwerking wehkamp.nl, CoolCat en America Today. Vanaf deze maand zijn de collecties van modemerken Coolcat, en America Today online verkrijgbaar bij wehkamp.nl. wehkamp.nl gaat hiervoor een strategische samenwerking aan met het moederbedrijf van de 2 merken. Het grootste online warenhuis van Nederland breidt hiermee het kledingaanbod voor kinderen, jongeren en studenten sterk uit met zo’n 800 producten.

2014-01-24

Inspanningen CoolCat belangrijk voor kledingsector Bangladesh
Minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en eigenaar Roland Kahn van modeketen CoolCat hebben met elkaar gesproken over de arbeidsomstandigheden in de textielindustrie in Aziatische productielanden, in het bijzonder die in Bangladesh. Aanleiding was een interview met minister Ploumen in het AD van 25 november 2013. CoolCat heeft de minister uitgenodigd om hun gevoerde beleid en nieuwe initiatieven toe te lichten.