Mannen Parkas

De mannen parka is het model jas dat elke winter terugkomt. De parka is namelijk nooit out of style en kun je daarom gerust tussen het rijtje 'tijdloze items' plaatsen. Je kunt deze bestseller overal op dragen en met alles combineren. Benieuwd naar de CoolCat mannen parka's? Check them out!

Filter

Wat is een parka?

Een parka jas is een ideale jas voor de koudere of zelfs winterse dagen. Al meer dan 50 jaar is de parka een populair winteritem en dus niet weg te denken uit het modebeeld. Naast dat de jas heel erg trendy staat, is het ook nog eens een multifunctionele jas. Maar hoe herken je een parka? En wat zijn precies de voordelen? CoolCat legt het je allemaal uit! De parka herken je aan de volgende kwaliteiten: de jas heeft een capuchon (meestal gevoerd), heeft afgesloten mouwen en een kraag. Ook kan de winterjas voorzien zijn van een rits- en knoopsluiting, zodat de jas volledig winddicht is (hier in Nederland zijn winddichte jassen namelijk héél erg nodig). Voor de rest kun je de parka in veel verschillende kleuren en stijlen kopen en zit er dus zeker eentje tussen die 100% bij jou past.

Mannen parka's: een stukje geschiedenis

De naam parka is oorspronkelijk afgeleid van het Russische woord 'parka'. Dit betekent letterlijk 'jas gemaakt van pels'. Tegenwoordig is het pels gedeelte niet meer aan de orde, maar de functie van de jas is wel hetzelfde gebleven; een winterjas om ons warm te houden en te beschermen tegen de weersomstandigheden. Rond de jaren '60 werd de jas zo populair bij de jongeren dat deze sindsdien nooit meer is weggeweest. Na veel fysieke transformaties te hebben ondergaan, is de parka jas nu zoals je hem vandaag de dag kent. Een warme, functionele winterjas die ervoor zorgt dat jij gestyled en met attitude de winter in kan.

Soorten en stijlen

Een parka jas kun je in allerlei verschillende soorten en stijlen krijgen. Kies bijvoorbeeld voor een parka model met een imitatiebont gevoerde binnenkant om warm en comfy de winter door te komen. Of ga voor de parka varianten met te gekke quilted details of prints en handige zakken om jouw belangrijke spullen in mee te nemen. Geen zin in die oversized capuchon met fake fur? Er zijn genoeg modellen waarbij de capuchon afneembaar is. Valt de kou dit keer mee? Kies dan voor een parka zonder voering en jij steelt de show sowieso!

Bij twijfel? Wél doen!

Nu je op de hoogte bent van deze stoere en tijdloze winterjas, is het tijd om jouw parka match te scoren bij CoolCat. In onze uitgebreide collectie is er voor iedere guy een awesome parka:

  • Gevoerde parka tegen de strenge winter
  • Verschillende kleuren en fits voor de afwisseling
  • Afneembare bontkragen of capuchons voor verschillende gelegenheden