Persbericht

Doorstart voor CoolCat

Utrecht, 17 april 2019 – De curator van CoolCat maakt bekend dat het merk CoolCat in Nederland met ingang van 1 mei a.s. zal worden doorgestart door Retail Beheer B.V. ., eigenaar van America Today. In de periode tot 1 mei zal Retail Beheer vorm geven aan een nieuwe verkoop- en winkelstrategie.

De verkoop van kleding van het merk CoolCat zal in de komende weken door de curator worden voortgezet vanuit de huidige winkels. Overleg met de verhuurders van de winkelpanden zal uitwijzen welke winkels na 1 mei door Retail Beheer geopend zullen blijven en welke gesloten zullen worden.

Daarna zal de nieuwe eigenaar, afhankelijk van de nog te ontwikkelen verkoopstrategie bepalen met welke winkels op langere termijn doorgegaan wordt. Locaties en aantallen zijn op dit moment nog niet bekend. Op basis van de nieuwe strategie zal tevens duidelijk worden hoeveel werknemers voor het merk werkzaam kunnen blijven. De online-formule van Cool Cat zal naast de winkels een belangrijke rol blijven spelen.

Curator David Bos van CMS Advocaten: “Het realiseren van een doorstart, na het faillissement op 19 maart, bleek geen eenvoudige zaak. Er is een biedingsprocedure gevoerd met meerdere gegadigden. Retail Beheer had uiteindelijk de beste papieren.”

Contactpersoon voor de media:
Edwin van Wijk
Tel: 31 (0)6 234 80217
E-mail: evanwijk@valueatstake.nl